Vakantie Italië

Op vakantie Italië staat bekend om de rijke cultuur en de mooie geschiedenis. Natuurlijk ook het eten, het temperament van de bevolking en liefde voor allerlei mooie dingen. Vele mooie design producten hebben dan ook hun oorsprong gevonden in Italië.

Eten is voor italianen heel belangrijk en daar besteden ze dan ook veel aandacht aan. Soms zijn het eeuwenoude familierecepten die van generatie tot generatie over gaan. Wanneer u op vakantie gaat naar Italië, is al te snel dat het heel erg verschilt per streek. Soms zijn er binnen misschien wel een straal van 100 KM 3 verschillende soorten recepten en ideeën te vinden. Het bereiden van eten is voor de italianen soms zelfs hogere kunst. De basis gerechten bestaan bijna altijd uit pizza of pasta en dit is in bijna elk dorp wel te vinden. Niet alleen warme maaltijden zijn heel erg populair in Italië. IJs is natuurlijk ook één van de belangrijkste gerechten in Italië.

Vakantie Italië is erg populair. Vooral onder de amerikanen is het land erg populair. Uiteraard behoort Italië ook onder de Nederlanders tot een top bestemming. Veel vakantiegangers maken gebruik van campings. Meren zoals Lago Maggiore en het Gardameer zijn ook hele erg populair on der de toeristen.

Cijfers

Hoofdstad: Rome
Regeringsvorm: republiek
Oppervlakte: 303.318 km²
Aantal inwoners: ruim 58 miljoen
Belangrijkste religies: rooms-katholiek (90%)

Tegenwoordig is al het kraanwater in Italië wel te drinken. Maak bij twijfel toch gebruik van flessen mineraalwater uit de supermarkt.

De reisvergelijken zet Italië vakantie’s voor u op een rijtje. Bekijk hier ons aanbod.