Vakantie Spanje

Jarenlang is een vakantie Spanje al één van de populairste vakantielanden voor de Nederlandse toeristen. Massaal vertrekken nederlanders naar Spanje om de zomer daar door te brengen. Dit komt vooral omdat in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw de Spaanse costa’s heel erg populair is geworden. Inmiddels is niet alleen de populaire kust erg populair maar ook de cultuur trekt veel Nederlanders naar Spanje. Steeds meer Nederlanders zoeken de rustigere plaatsen op voor de echte Spaanse sfeer.

spanje vakantie

Spanje is niet alleen populair voor zonvakanties. Steeds meer toeristen boeken ook steden trips naar Spanje. Vooral onder de studenten zijn de Spaanse steden erg populair voor korte trips. Madrid en Barcelona staan ver bovenaan de lijst van de meest populaire bestemmingen. Maar ook Valencia, Sevilla, Malaga en Bilbao worden steeds populairder. Vooral door de vele winkels en shop mogelijkheden.

Kraanwater kan gewoon worden gedronken. Echter worden er toch vaak flessen water gekocht om uit te drinken.

Vakantie Spanje te vieren ben je ongeveer 2 tot uiterlijk 4 uur onderwerk met het vliegtuig. Het snelst vlieg je naar Barcelona en de uiterste puntjes zijn de Canarische eilanden.

Uiteraard is een Spanje vakantie ook toegankelijk met de auto. Dan ben je 12 tot 20 uur onderweg.

Cijfers
Hoofdstad: Madrid
Regeringsvorm: republiek
Oppervlakte: 505.992 km²
Aantal inwoners: ruim 47 miljoen

Bekijk snel ons vakantie Spanje assortiment en zoek uw reis!