duitsland

Waarom jij minstens één keer naar Duitsland moet gaan.

Er zijn veel landen die de ‘must-go-to’-label dragen. En Duitsland is zeker een van hen. Hier zijn de 8 beste redenen waarom je minstens één keer in je leven Duitsland moet bezoeken.

duitsland

1. Leer hoe u moeilijke Duitse woorden uitspreekt.

Streichholzschächtelchen. Schlittschuhlaufen. Eichhörnchenschwanz. Geschwindigkeitsbegrenzungsüberschreitung. Ziet er intimiderend uit, of niet? Zelfs eng. Ik herinner me dat gevoel: elke spier in je gezicht wordt gespannen, je brein is klaar om te ontploffen, je ogen springen, je mond open, bereidt je voor dat eerste Duitse geluid, je bent klaar, en, en, en … je kan geen ding uitspreken! Je tong rolt gewoon niet, dus in plaats van fijn te kijken, eindigt je met een stomme gezichtsuitdrukking. En iedereen om jou heen, fizzing, whooshing, shishing, shnashing, shnoshing, en produceert allerlei ‘sh’-geluiden. Het is bijna beledigend. Maar als je je eerste Ich ontmochte bitte einen Milchkaffee of Willst du mit mir Pfannkuchen essen zegt? Het voelt als een echte levensprestatie. Zelfs het krijgen van je universiteitsgraad was niet zo moeilijk! Dus zodra je leer hoe je Duitse woorden kunt uitspreken ben je klaar voor alles.

2. Eet een echte Duitse bratwurst.

De kracht van wurst wordt serieus onderschat. Je wordt verslaafd aan wurst. U bepaalt niet wanneer u wurst eet – wurst beslist het voor u. Want als je wurst ziet, kun je jezelf niet helpen, maar eet het meteen. Het heeft deze vreemde kracht over je hele systeem: je geur wordt meer acuut, je begint te zwijgen, je geest kan zich niet richten op iets anders, en je verliest al je nieuw verworven Duitse taalvaardigheden. Bratwurst is het. En de echte bratwurst kan alleen in Duitsland worden gevonden. De beste is naar mijn mening in Leipzig, in de Universitätstrasse, naast de boekenwinkel van Lehmann, en kost € 1,70, en is elke cent waard !!.

3. Drink bier tijdens Oktoberfest.

Zelfs als je geen bierdrinker bent, is Oktoberfest een ding wat je moet proberen.
Oktoberfest is ‘s werelds grootste jaarlijkse funfair met meer dan 6 miljoen mensen uit alle hoeken van de wereld om het in München, Beieren te vieren. Mensen kleden zich in traditionele kleding, zingen, drinken, en plezier hebben.

4. Reis in de tijd.

Berlijn is een van de meest moderne en kosmopolitische hoofdsteden van Europa. Nog maar twee uur in een trein, en je bevindt je midden in een middeleeuwse stad, waar bijna elk gebouw 600 jaar oud is, waar er geen McDonalds is, geen reclame en waar de stenen op de hoofdweg ouder zijn dan uw grootmoeder. Zet jezelf in een middeleeuws avontuur – zoek kastelen, leer over de geschiedenis en voel je als een ridder (of een dame) uit de middeleeuwen!

5. Voel het verschil.

Je reist naar het Westen – het is één wereld. Je reist naar het oosten – het is iets heel anders! Mensen spreken met verschillende accenten en hebben verschillende houdingen, verschillend gedrag en verschillende manieren. Architectuur is anders (Oost-Duitsland is nog steeds erg sovjet). De levensstandaarden zijn anders (Wessies zijn beter af dan Ossies). Mensen hebben verschillende waarden en standpunten … de lijst kan doorgaan. Duitsland is echt zoals twee landen in één – is dat niet een geweldige deal? Het bezoeken van Deutschland is een unieke gelegenheid om de ware betekenis van het kosmopolitisme te ervaren en de echte aanhef van eeuwenoude tradities en historische waarden.

6. Ontdek waar echt brood naar smaakt.

Duits brood is de beste in de wereld. Einde van de discussie.

7. Drink Glühwein en Bananenweizen

Glühwein tijdens de winter, Bananenweizen gedurende het hele jaar – zo drink je het. En terwijl Glühwein ook populair is in Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië, is Bananenweizen een exclusieve Duitse uitvinding gemaakt van tarwebier en bananen sap. Absolute yumminess!

8. Bezoek de kastelen van Mad King Ludwig.

Er was eens een jonge Duitse koning, die een echte passie voor schoonheid had. Of een echte passie om geld te spenderen – dat is wat zijn predikers dachten. Een madman – dat is wat koning Ludwig was en zo onthouden we hem tot op de dag van vandaag. Hij werd officieel krankzinnig verklaard en vervolgens kort daarna verdronken onder mysterieuze omstandigheden. Maar zijn prachtige projecten leven voort, door ironisch de belangrijkste toeristische attracties in Duitsland te worden.