spanje

9 redenen waarom jij nu naar Spanje moet gaan

Zelfs in vergelijking met alle ongelooflijke landen ter wereld, heeft Spanje nog steeds iets heel speciaals aan te bieden en zou iedereen naar Spanje moeten gaan. Maar alleen als u niet overtuigd bent, zijn er hier tien redenen om Spanje te bezoeken die jou zeker van gedachten veranderen.

1. Festivals en Fiestas

Een van de leukste redenen om Spanje te bezoeken is om van de vele festivals te genieten.
Wellicht wil je een somber godsdienstige optocht bij wonen tijdens heilige weeg, of misschien wil je wat stoom afblijven tijdens allerlei eten en goede wijn. Hoe dan ook, Spaanse festivals zijn onvergetelijk en prachtig.

2. De cultuur

Spaanse mensen beschouwen zich vaak niet als Europees, omdat Spanje zowel geografisch als cultureel geïsoleerd is van de rest van het continent. Inderdaad, zoals de geschiedenis van Spanje laat zien, werd het land vaak van de rest van de wereld afgesneden, en zo ontstond een duidelijke en originele cultuur in het land als geheel en in zijn verschillende regio’s. Dus zelfs als je een ervaren Europa-reiziger bent, ziet Spanje er niets uit als de steden die je eerder hebt bezocht.

3. Eten

Spaans eten is wereldwijd bekend en elke regio heeft zijn eigen specialiteiten. Paella, jamón en croquettas zijn goed met sangria en Spaanse wijn, en de lijst eindigt daar zeker niet. De tapascultuur van Spanje is er nog steeds, vooral in het zuiden van Spanje, en in het noorden bieden steden als San Sebastian pinchos die de meest verse en lekkerste ingrediënten combineren. Open je ogen, je gedachten en je maag tijdens het bezoeken van Spanje.

4. Niets is hetzelfde

Dit punt wordt vaak aangepakt, maar ik kan het niet genoeg benadrukken: dit is een van de belangrijkste redenen om Spanje te bezoeken. Elke provincie van Spanje is drastisch verschillend van elkaar, en ieder heeft zijn eigen ongelooflijke schoonheid. Of u nu Galicië, Baskenland, Catalonië of Andalusië wilt verkennen, altijd vind u iets dat u verrast over het verschil in cultuur. Als u dat kunt, verken verschillende regio’s in Spanje en zie welke verschillen u opmerkt.

5. Je zult nooit vriendelijkere mensen ontmoet dan in Spanje

Er zijn tal van redenen om Spanje als toerist te bezoeken, maar deze spreekt zich uit naar degene die de taal proberen te oefenen. De mensen van Spanje zijn erg vriendelijk en aarzelen nooit om vragen te beantwoorden of aanwijzingen te geven; Soms kunnen ze het zelfs op zich nemen om u helemaal naar uw bestemming te brengen! Als je in een café of een bar zit, zal iemand die naast je zit, zonder twijfel met je praten met al het geduld in de wereld. Spanje is een geweldige plek om je gesprek te oefenen en een geweldige plek om verloren te gaan, want je zult nooit zonder een gesprekspartner of een aardige ziel je de juiste weg wijzen.

6. Flamenco Dancing

Als je aan Spanje denkt, is het beeld dat waarschijnlijk aan het licht komt, een flamenco danser die lang en trots staat in haar hand. Hoewel deze traditie veel bekend is in de populaire cultuur, moet u absoluut de kunst en de passie ervaren die Flamenco is. Als u van muziek en dans en besmettelijke energie houdt, is dit een van de redenen om Spanje te bezoeken.

7. Monumenten in overvloed

In Madrid staat de Palacio Real. In Barcelona moet je de Sagrada Familia zien. Granada heeft het Alhambra, en de kathedraal van Santiago de Compostela staat trots in zijn Galicische stad. Historische monumenten en toeristische attracties in Spanje zijn niet te kort, een van de grote redenen om Spanje te bezoeken.

8. Stierenvechten

Nog een ander bekend feit over Spanje is zijn traditie van stierenvechten, nog meer nu dan het onlangs in de politiek en de pers is ondervonden. Mooi en verschrikkelijk, er is niets zoals stierengevechten elders in de wereld. Geschiedenis, samenleving, cultuur en literatuur combineren het allemaal in de stierenvechten, iets wat je voor je zelf moet zien.

9. Iets voor iedereen

Of u alleen reist, met vrienden, met uw familie of met uw school, u zult zich nooit vervelen wanneer u Spanje verkent, en uw reisgenoten ook niet. Spanje is het hele pakket, voor alle interesses en voor elke leeftijdsgroep, en er is geen tekort aan interessante en koele dingen om te doen.