turkije

9 redenen waarom jij naar Turkije moet gaan

1. De mensen. Ik weet het, iedereen zegt altijd dat de mensen van het land de mooiste ter wereld zijn maar Turkije heeft echt een aantal van de meest gastvrije mensen die we ooit hebben meegemaakt! Ze zullen hun uiterste best doen om u te helpen en u uit te nodigen voor thee of lunch. Je zult zien dat waar je ook bent, je altijd wordt aangesproken door een gastvrij iemand. Van de Turken naar de Koerden en iedereen tussenin, zijn de mensen van Turkije een van de liefste in de wereld.

2. het eten. Het eten is heerlijk. Met de Midden-Oosten, Aziatische en Europese invloeden heeft Turkije een aantal van de beste gerechten die we ooit hebben gehad! De kebabs, stoofpotjes, shwarmas, soepen, pizza, brood en regionale specialiteiten zijn allemaal fantastisch. Het beste gedeelte? De meeste maaltijden worden geserveerd met gratis voorgerechten salade, soep, brood en meestal een thee aan het einde.

3. Uit de gebaande weg komen. Dit is makkelijk te doen in dit enorme land. Turkije heeft zijn belangrijkste toeristische trekpleisters, maar buiten hen kan je afwijken en je eigen stukje van de stad vinden, of je kan een bus naar een willekeurige stad nemen waar niemand naar toe gaat… dat is waar de echte Turkse gastvrijheid gevonden zal worden. Oost-Turkije is vrijwel toeristvrij en heeft een aantal van de beste gerechten, mensen en landschappen! Wij raden u aan om de lokale bevolking te vragen waar ze heen gaan en hun advies te volgen.

4. Water pijp roken. Zelfs als je geen roker bent, zul je je waarschijnlijk ergens in een theehuis vinden of in een café met een aantal lokale mensen ontspannen, die deze tabakswaterleidingen onvermijdelijk zullen roken. Doe mee, socialiseer en doe zoals de lokale bevolking doet!

5. De ruïnes van Ani. Deze oude, geïsoleerde ruïnes liggen in de oostkant van Turkije, direct aan de Armeense grens. Het landschap is hier prachtig en de ruïnes zijn in goede staat. Als je er helemaal uitkomt, zal je niet teleurgesteld zijn!

6. Wandelen rond Cappadocia. De Marioland-Flintstone-landschappen rond Cappadocië zijn echt ontzagwekkend! Er zijn veel onafhankelijke wandelingen die u kunt doen via verschillende valleien en rotsformaties, elk met zijn eigen vorm en kleur van de rots.

7. Waar voor je geld. Aangezien een deel van Turkije deel uitmaakt van Europa, nemen mensen altijd aan dat het duur is om hier te reizen. Maar dat is het niet! Turkije is niet volledig budget backpacker vriendelijk, maar je kan zelfs reizen voor €47 per dag. De kwaliteit van accommodatie, eten, vervoer en sites zijn zeker de paar extra dollars waard.

8. de bazaars. Het besteden van een dag in een van de bazaars van Turkije is ongelofelijk! De drukte, de geuren, de mensen en de energie in deze plaatsen is fenomenaal. Van de Grand Bazaar van Istanboel naar de rustiger, toeristenvrije bazaars in het oosten, zijn ze allemaal spannend!

9. het mediterraan. De rustige wateren van de Middellandse Zee zijn prachtig! Ga naar Kabak, Butterfly Valley, Ölüdeniz of Olympos en geniet van de prachtige stranden en rustige wateren.

Opzoek naar een vakantie naar Turkije? Bekijk hier de reizen die wij op een rijtje hebben gezet voor jou!